FAQ

In het appartement kunnen 4 volwassenen en een baby (max. 4 jaar) logeren; er is een tweepersoonsbed van 1,60 m in de slaapkamer, een slaapbank van 1,60 m in het salon en er staat een plooibed).

Uw (klein) huisdier is welkom op uitdrukkelijke voorwaarde dat het op geen enkele manier de buren stoort. Omdat we zeer bekommerd zijn om de netheid van het appartement, voorzien we nochtans een speciale opkuisbeurt na het verblijf van uw huisdier. U moet dus rekening houden met een kleine bijbetaing.

Het gebouw waarin het appartement gelegen is, ligt op de zeedijk (autovrij) en de in- en uitgang ligt ook op de zeedijk. Het appartement zelf kijkt niet uit op de zee maar beschikt daarentegen wel over een zonnig terras en een ruim zicht op De Haan.[:nl]Het gebouw waarin het appartement gelegen is, ligt op de zeedijk (autovrij) en de in- en uitgang ligt ook op de zeedijk. Het appartement zelf kijkt niet uit op de zee maar beschikt daarentegen wel over een zonnig terras en een ruim zicht op De Haan.

Er zijn 2 zwembaden. Dat voor de volwassenen (15mx8m) wordt verwarmd op 28°C en dat voor de kinderen (6mx4m) wordt verwarmd op 30°C.  Het zwembad is strikt voorbehouden aan de bewoners van het gebouw. De toegang is gratis. Openingsuren zijn van 6:30u tot 21u, behalve op woensdagmorgen.

 

Het parkeren is gratis en onbeperkt in gans De Haan (m.u.v. 4 straten of straatdelen waar het wel gratis is maar met blauwe zone). Een overdekte parkeerplaats, gelegen naast de lift,  is voorbehouden aan de huurders van het appartement.[:nl]Het parkeren is gratis en onbeperkt in gans De Haan (m.u.v. 4 straten of straatdelen waar het wel gratis is maar met blauwe zone). Een overdekte parkeerplaats, gelegen naast de lift,  is voorbehouden aan de huurders van het appartement.

Er zijn 2 verhuurders van fietsen en go-karts in De Haan. Maar er worden 2 gratis fietsen voor volwassenen en drie voor kinderen ter beschikking gesteld aan de huurders van het appartement.

De terugbetaling van de waarborg (na aftrok van de kosten voor verbruik van water, verwarming en elektriciteit) gebeurt via een overschrijving binnen de 10 dagen die volgen op uw verblijf.

Men krijgt toegang tot het appartement via een lift (deurbreedte=68,5cm, diepte van de liftcabine = 80cm). Er is een opstap van 13cm bij de ingang van het gebouw aan de dijkkant. Maar de toegang kan ook gelijkvloers via de garage. De afmetingen van het toilet zijn 59cmx100cm.

Het appartement is uitgerust met een eigen ADSL-lijn waarmee men toegang krijgt via een beveiligde WiFi.

De Haan heeft veel uitstekende restaurants.  En die zijn er voor elk budget. Hieronder volgt een lijst waarover u nog veel meer info zult vinden op gespecialiseerde sites. Let wel: veel restaurants sluiten hun keuken om 21u, als het al niet om 20u is!  Voor de laateters raad ik Villa Joulia aan. Voor fijne gastronomie Le Kok sur mer.

 • Jef's Grill
 • Casanova
 • Chef'Stable
 • De Concessie
 • De Kruidenmolen
 • De Poldergeus
 • Escapade
 • Le Kok sur Mer
 • Markt XI
 • Rita
 • Sabor
 • Villa Julia

Ook hiervan zult u een formulekeuze vinden op gespecialiseerde sites. Voor wat Pizza betreft, raad ik Piano-Pizza aan (Uitstekend!) en voor sushis Atara Sushi (Uitstekend!) gevestigd in Blankenberge maar belevert De Haan nog vrij laat ’s avonds.[:nl]Ook hiervan zult u een formulekeuze vinden op gespecialiseerde sites. Voor wat Pizza betreft, raad ik Piano-Pizza aan (Uitstekend!) en voor sushis Atara Sushi (Uitstekend!) gevestigd in Blankenberge maar belevert De Haan nog vrij laat ’s avonds.

Teveel om op te noemen zoals bijvoorbeeld de spelen op het strand of in de Potinière, de mini-golf en de zeillessen. Volwassenen zullen er ook hun gading vinden bij  het zeilen, zeilwagens, skateboard, tennis, golf of paardrijden.

In het appartement ligt veel documentatie over activiteiten in de buurt. De dienst toerisme van De Haan bevindt zich in het centrum van het dorp naast de tramhalte. Ik kan u ook de site van de Kust aanraden (www.dekust.be)

U vindt er alles wat tegemoet komt aan uw behoeften: bakker, slager, traiteur, supermarkten Delhaize Aldi  en Smatch maar ook een kapper, schoonheidssalon, meerdere modezaken of winkels met strandartikels. Een ruimere keuze is zeker te vinden in Oostende (13km), Blankenberge (6km), Knokke-Zoute (22km) of Brugge (17km). Voor het ontbijt zijn broodjes te verkrijgen aan de voet van het gebouw (La Coquisserie).

De TV is HD en is uitgerust met een DVD-speler. Alle beschikbare zenders van Proximus kunnen bekeken worden : Zenders. Het is zelfs mogelijk om er films te huren.

Ja, het appartement wordt ook te huur aangeboden op Booking.com, Tripadvisor en Atraveo. Prijzen zijn daar wel iets duurder dan  rechtstreeks booken  via mijn site.

Booking.com

TripAdvisor

 

Het appartement is goed uitgerust. Om beter uw verblijf voor te bereiden, kunt u hier de lijst bekijken en downloaden van alles wat u ter plaatse zult aantreffen.

uitrusting

Aankomen kan om 16u en het appartement moet vrij zijn om 11u. Het tijdsverschil is nodig voor de poetsbeurt en het klaarmaken van het appartement voor de volgende huurder. In sommige gevallen (als het appartement de nacht ervoor of erna niet verhuurd is) is een vroegere aankomst of een later vertrek mogelijk. Maar dit kan slechts 24u bij voorbaat bevestigd worden.

Er wordt u wel gevraagd om de vuilnisbakken te ledigen en de inhoud van de vaatwasser weer op zijn plaats te leggen. De werkvrouw zal instaan voor een grondige poetsbeurt van het appartement.[:nl]Er wordt u wel gevraagd om de vuilnisbakken te ledigen en de inhoud van de vaatwasser weer op zijn plaats te leggen. De werkvrouw zal instaan voor een grondige poetsbeurt van het appartement.

Het appartement is uitgerust met een wasmachine en een droogkast, maar ook met een strijkijzer en een droogrek voor het terras.

De oven in het appartement heeft een dubbele functie: de klassieke oven en de microgolfoven.

U kunt kiezen tussen een klassieke koffiezet (gelieve filters en gemalen koffie mee te brengen) en een percolator (capsules zijn voorradig).

De ingang van de parkeergarage van het gebouw komt uit op een klein plein. Dit is de "parking Leopoldplein" in De Haan die sommige GPS-systemen kennen (Waze, Google Maps, enz.). Als je GPS het niet kent, Stel in uw GPS het Leopoldplein in. Dit plein is gedeeltelijk autovrij. Sla rechts af en u komt op een ander pleintje aan de voet van de Silver Beach  (groot bruin gebouw in L-vorm). De toegang tot de garage ligt aan de voorkant van het gebouw.

 

 

 

 

Het bed/de bedden zal/zullen bij uw aankomst opgemaakt zijn en er zullen handdoeken ter beschikking zijn in de badkamer. Er liggen ook 2 strand- of zwembadhanddoeken voor u klaar in het appartement.